søndag 1. mars 2009

Sjokkopplevelser og interiørplaner

Hjertelig tilbake, sjokkert og rystet i mitt innerste. Saken er som følger: Vi ble kontaktet av en herremann som ville bytte båt med oss, han har en litt mindre, men helt grei båt. Denne personasjen er en velkjent og velbeslått (og respektert) type.
Vi skrubba, vaska, rydda og tømte til skipet var plettfritt. Møtet foregikk i Harstad og denne noe eldre, velkledde, veltrimmede og meget elskverdige person kommer ombord til oss. Skipet glitret og det gjorde øynene hans også. Så skulle jeg bli med ham ombord og inspisere.
Gode gud....
Det var regelrett ubeskrivelig, totalt kaos, skittent, stinkende og jeg opplevde et av disse sjeldne øyeblikk hvor jeg målløs sto og gapte.
Marsjerte rett tilbake og ga kapteinen ordre om retur, dette kommer ikke på tale. Kapteinen tok med blokka si og vandra over, saumfarte båten, laga liste over alt som måtte gjøres om handelen skulle gjennomføres og så dro vi inn til sentrum og la oss der.
Etter to døgn dro vi tilbake på ny inspeksjon. Da hadde det vært to mekanikere og rengjøringsbyrå i aksjon og båten så adskillig bedre ut.
Den er to år gammel og - som herren innrømte - har aldri sett såpe og vann.
Da er det jeg begynner å lure, her har han kjøpt båt som kostet den nette sum av 1,6 mill og så behandles den sånn...? Greit at gubben har nok penger, men da kan han vel bekoste vasking??
Han måtte uansett fire kraftig på prisen (uten protester...). Grunnen var nok at han ble hodestups forelska i skipet vårt og jeg ga klar beskjed om vedlikehold og vask!
Så nå har jeg prosjekt utpå våren med å få nyinvesteringen opp til mine standarder. Hurra.
Det verste er at jeg gikk glipp av hagehelga pga. dette.
Grrrrrr.....
Kapteinen er nå ferdig med sin fiskerkarriere for andre gang og reiser tirsdag.

Jeg skal dra fram frøposene og har av en eller annen grunn fått en lenge fraværende ånd over meg og skal sette igang med innvendig hyttefiksing. Nei, det blir ikke interiørblogg (!) og ekspert på emnet er jeg langtfra, så jeg satser på litt råd og vink fra ekspertisen (hei, Nina....).
Nå har jeg målt vinduer og skal begynne å lete etter gardin og putestoffer. Deretter skal soverommet males, det er pr. nuh et ubehandlet furumareritt og jeg gleder meg ikke til den jobben. Har hørt rykter om kvistlakk, sliping og alskens uhumskheter.
Soverommet skal bli hvitt med noe slags blåstripete gardiner og det første jeg lurer på er tak kontra veggfarger. Helt hvitt tak går jeg ut fra, men veggene bør vel være litt dempet i kuløren?
Gulvet er og blir oljet furu.
Innspill mottas med takk og bilder kan etterhvert skaffes ;)

8 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

er ikke ekspert jeg heller, men har hørt rykter om at det nå finnes maling med innebygget kvistlakk, så sparer du i allefall litt bry.

Men herreminn, ha en båt i to år uten å vaske!! urk...
Gratulerer med ny båt da forresten :)

IngunnBW sa...

Ja, det finnes maling med kvistlakk i til bruk for eldre panel. Nyere panel bør man kvistlakke i to omganger. Mulig det holder med en omgang kvistlakk med påfølgende strøk med grunning med innebygget kvistlakk. Husk å salmiakkvaske først :)

Den båthistorien hørtes hårreisende guffen ut... Håper han ikke var like slurvete med vedlikehold av motor og andre vitale deler som med skruefilla.

Gratulerer med båten! Håper dere får mye glede av den og en flott og solrik båtsommer :)

Alt godt sa...

Utruleg! Rikdomens arroganse sluttar aldri å forundre meg...

fru Sandeggen sa...

Fyttigrisen!
Ser for meg de mest utrolige scener...
Ble ikke mye hagehelg på meg heller, rett og slett skikkelig dårlig planlegging. Kanskje vi bare skal ordne en alternativ hagehelg??

potentilla sa...

Innebygget kvistlakk høres ut som noe for meg...
Det verste ombord, som gikk på to ben, nevnte jeg av høflighet ikke. Men det gikk selv ut!
Klart vi lager alternativ hagehelg.
I min hyttehage? Holdt på å slenge inn adjektivet frodig her, men besinner meg ;)

Berit sa...

Som båtfrue og tungmatros er jeg interessert i bilder av skibet også. Please?

Nina i Paradiset sa...

Fint at du ikke skrev noe om lukta i den båten, for tanken slo meg at den ikke kunne dufte som roser...

Du MÅ bruke kvistlakk! (tror jeg har bilder av soverommet vårt, slik det så ut da vi kjøpte huset på bloggen... Hvitt med flere tusen, gule dalmatiner-flekker!!!)
Maling med innebgget kvistlakk høres dyrt ut...

Ellers så har vi en proff her på blogg-verdenen da. Min venninne, Marita driver malebutikk...!

Jeg ville ikke ha ren hvit på soverommet, for det er litt skjærende når solen lyser inn i det store vinduet vårt.
På vaskerommet skal jeg bruke Egghvit da, for der er både rommet og vinduet lite.

PS to Phormium-spirer til nå! ;)

potentilla sa...

Vah?? Phormiumspirer?? Har du kjøleskapet dem? Dette soverommet er ikke plaget av sol...

Båtbilder kan skaffes, men ikke av akkurat denne før den er shipshape ;)