torsdag 29. januar 2009

Kast såjorda

Og hva lærte vi så på frøsåerkurset??
Regner med folket venter i neglebitende spenning. La meg nå se......Kast såjorda, bruk vanlig jord (jess..) og så først og vann etterpå, gjerne underfra.
Det var vel det viktigste.

Seansen startet en anelse (!!) tregt med foredrag om den spennende julestjerneproduksjonen de har. Da kjente jeg motløsheten komme sigende, men det tok seg kraftig opp etterhvert da det viste seg at gartner jr. hadde mer på lager og i tillegg humor. Så arriverte gartnerpappa (frøeksperten) og startet med kommentarer fra sidelinjen. Jeg liker sidekommentatorer med glimt i øyet! Som så ofte her i verden er ikke det viktigste hva folk sier, men måten de sier det på (hihi).
Gartner jr. hadde bevæpna seg med pappas notater (omfattende) vedrørende vær, såtidspunkter og diverse kommentarer. Jeg mistenker imidlertid pappagartner for å ha det meste i hodet og er sikker på at om jeg hadde spurt ham om når de sådde purre i 1984 hadde jeg fått dato og klokkeslett prompte - og i tillegg nedbørsmengden den dagen!
Fikk isolert pappa i en krok etterhvert (etter min regel om aldri å gi slipp på en gartner innen synsvidde) og forhørte ham bare bittelitt om roser i sjøsprøyt og sånt. Det endte som det alltid gjør med at spørsmålet kommer andre veien....Ikke brukte jeg Mossads forhørstips om bruk av moderat fysisk press heller.
Så lurte jeg på hvorfor de ikke sår Blodbeger når vi alle vil ha det og må plages med disse frøene selv. Fram med notisblokka og hmmmmmhmmm....rhodo, rhodo - helt ukjent vekst det der.

Vi fikk pluggbrett i presang og jeg tok Pusepilde med hjem til midlertidig oppbevaring siden hun bor litt usentralt.
Svært mangelfull servering, men desto mer oppvartning fra de firbente horder.

4 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Er det ikke litt seint å berette om julestjerner nå som alle gjør det de kan for å ta livet av de, slik at en får kaste de ut??

Synger for Phormiumen min hver dag, men intet resultat enda....
JEG VIL HA EN STRIPET UTGAVE!!!
-en med gult i!

potentilla sa...

Maser du om en annen utgave før stakkaren du har spirer?? Jaja..
Min står øverst på badeskapet utenfor synsvidde. Har varme i taket og prøver fortvilt å gi den de foreskrevne 30 grader. Kan selvfølgelig sette den på komfyren, men 2 uker der blir litt uhensiktsmessig.

Annsi sa...

Apropos julestjerner...
Det er mange måter å drepe dem på. Den vi brukte i Gøteborg (på jobben) er nok en av de mer sjeldne.
Vi ga dem en durabelig dose stråling, jag jobber med strålebehandling av kreftpasienter til hverdags. Det som hendte var, at de vokste som fy og litt til i en drøy måned. Deretter, totalkollaps! I løpet av en uke hadde hver eneste blad fallet til jorden. Brutalt, jaada', men når det er julestjerner, synes jag alt er lov...

potentilla sa...

Fysj, det var en ekstraslem, men - interessant metode :-D