torsdag 22. januar 2009

Grrrrr...

Hadde gledet meg til å så, og gjett hvem som glemte frøene på hytta...... En søvnløs natt er nå tilbrakt hos diverse frøfirma og to usendte bestillinger venter på en nølende finger. Jeg vet jo hvordan dette blir og i år skal jeg ifølge masterplanen fikse plen og steinkant. Der blir det ikke mye staudebeplantning. Man trenger rugosa og ekstrahalofile gresstyper.
Dessuten finner jeg ikke hvit vanlig rynkerose. Gartnerne sier bare at man ikke vet hvilken farge de får før de blomstrer, og da som regel rosa.
Det skulle ikke være noen som har...... Her blir det direkte sjøsprøyt på stakkarene så jeg må ha tøffeste sort.

Ellers var det jo endel småpent hos de tidligere nevnte frøfirma og det ser ikke ut som jeg blir ferdig med gress og tistler...
Denne røde passer ikke inn noen steder, men fin var den.


Gresset her har jeg sikla på i flere omganger og hadde vært strålende i trestampen min.

I tillegg finner jeg ikke nytt Ellosherdingstelt og det kan by på komplikasjoner..

Vi får se, vi får se..9 kommentarer:

Berit sa...

Ikke den vanlige hvite rugosaen, men jeg har da tilgang på rotskudd av Blanc Double de Coubert - duftbomba som HildeG hater så inderlig og som blir ei slapp, brun vaskefille i regnvær. Interessert?

Rita Hogefeld sa...

Jeg har noe som ser ut som disse rugosa-rosene som "alle kjerringene har" men med hvite blomster. Spør meg ikke hva den heter men.....Den satte imidlertid ett par rotskudd i fjor (som er gitt bort) men det kommer kanskje noen til sommeren også. Vil du i så fall ha dem?

Mokki sa...

Ja mitt Elloshus kunne trengt utskiftning og jeg finner heller ikke noe sånt hos dem lengre... Aner jeg konturene av en mailkampanje fra forbrukernes side????

Det gresset tror jeg er på sålista mi... eller noe som ligner?

Anonym sa...

Rosa Røyse hadde hvite, rotekte rugosa for et par år siden. Den sto ikke på listen, men jeg fikk. :) Du kan jo sjekke med henne.

potentilla sa...

Jatakk, jeg prøver gjerne både vaskefilla og kjerringrugosa.. ;)
Har god plass.. Rosa Røyse skal tilskrives, takk for tips.
Ellosteltet er for mitt vedkommede helt nødvendig, nå pønsker jeg på å lage noe av byggeplast. Har lett overalt, nix og null..

Nina i Paradiset sa...

Jeg har ett Ellos-telt liggende på uthuset. Det var ikke brukt i fjor, og jeg tror at det knapt ble brukt året før... Om jeg kjøper drivhus til våren, trenger jeg det iallefall ikke, så da gir jeg det bort. (litt usikker enda, og grunnen er at det ser ut som drivhuspengene mine trengs til ett skt bad og en stk India-tur....! Er bedt i bryllup, nemlig. )

Er de en Phormium du har bilde av der???
Digger de!
Sådd masse frø selv, men aner ikke hvor mange som vil spire... (sist spirte 3 stk!)

Om den lammeøren ikke spirer, mener jeg at jeg tok med meg endel fra trøndelag. ;)

Unknown sa...

Stilig plante det gresset. Kjør på!

potentilla sa...

Nina - du vakre, vene, snille, pene, osvosv... Jeg kjøper teltet av deg nårsomhelst!!

Gresset er Phormium tenax og drittstilig.

Nina i Paradiset sa...

Du skal få teltet så snart jeg er sikker på at jeg ikke trenger det! Men kan ikke garantere når... (det kan jo ta litt tid med drivhus-prosjektet mitt)
Skal så absolutt ikke ha noe for det, men kanskje spleise på portoen??
Det siste året har det bare ligget i veien, og irritert samboern nå så inn i hel%¤#!