lørdag 20. desember 2008

Gaver, pus og uniformer.


Nå er jeg passe gåen, jobb til ti om kvelden og hver dag framover. I kveld stenger vi seks og da skal vi ut og spise etterpå (hurrahmmm..). Påan igjen to imorgen.

Glade jul.

Juleferien på hytta blir noe amputert da jeg må jobbe lørdag, ha vareopptelling første nyttårsdag og den store sjøhelten reiser avgårde den 29. til sin nye gjerning som hurtigbåtkaptein.
Han er selvfølgelig overbegeistret over utsikten til å rase rundt i 40-50 knop, vårt stakkarslige skip klarer ikke mer enn lusne 27 knop og irritasjonen har vært påtakelig hver gang hurtigbåtene fyker forbi....
Når ansettelseskapteinen i en bisetning presterte å nevne at gjeldende fartsrekord (holdt av ham selv..) under Tromsøbrua er 53 knop, så jeg øynene glitre.
At han ikke klarte å stoppe ved kaia og at passasjerene lurte på om han skulle til Harstad var helt uvesentlig.

Jeg, for min del, er mest interessert i uniformen. Den bør være stilig ellers blir det amper stemning i heimen (og klage til rederiet). Lever den opp til mine forventninger blir det innført uniformsplikt på hjemmebane med øyeblikkelig virkning. La oss bare håpe den er kattehåravstøtende....Hvit er den nok dessverre ikke, det er bare å innse. Hvem er det forresten som vasker (og stryker....) disse uniformene?? Jeg stryker iallefall ikke, her strykes intet.

Rent julemessig er vi noenlunde i rute, pus har kjøpt gaver til sine pusevenner og jeg er svært spent på hva de har funnet til meg, den er iallefall godt gjemt....
Fra kapteinen blir det ikke mer undertøy, etter to år med kilovis av sorten (puppeduskene...), har jeg nedlagt veto og han fikk ønsket skriftlig og med strengt blikk.
Ergo forbauser meg altså ikke det minste at jeg nå sannsynligvis får Bergans dunkåpe type sjokoladebrun.
Får jeg ikke det blir det ampert i heimen igjen!

Nå må jeg løse opp en brytekamp og rette ut det svintunge gulvteppet før ørtende gang (noen kjeder seg) og så er det marsj på jobb.

16 kommentarer:

Marit sa...

Flott katt du har! Her i huset har kattene også tradisjon på å kjøpe gaver til sine slaver ;)For det finnes ikke tvil om hvem som er sjefen når en har Maine Coon blod i årene. Snille katter, men meget bestemte når det gjelder saker og ting.

Britt Åse sa...

Det er viktig å være tydelig, Potentilla. Det ser jeg du er, så det lover sikkert godt for den sjokoladebrune :-)

Lykke til med hardjobbinga, og god jul til deg fra meg!

Ellen Walnum sa...

Jeg må innrømme at jeg deler din fasinasjon for uniformer:-) Har alltid blitt litt mjuk i blikket når min offisersmann har ikledd seg en slik:-)

Anonym sa...

Flott katt!
Å lese innleggene er en vitamininnsprøytning. Tror du har forlenget livet mitt med år:-)

Håper virkelig du for den sjokoladebrune.....

Forresten - har aldri sett uniformerte hurtigbåtkapteiner her i fjordene;-)

Anonym sa...

Det skulle stå humørinnsprøyting..
Det ble noen skriveleifer desverre.

Rita Hogefeld sa...

Bergans sjokoladebrune høres ut som en passe gave, ja. Kapteinen er jo et oppegående eksemplar av arten "mann" så han har nok tatt hintet :)

God jul til både deg, kapteinen og den rødpelsede.

potentilla sa...

Jeg regner med at den store pakken baki bilen er den sjokoladebrune og - nei - jeg har ikke klemt!

Kaptein uten uniform, Elsa?? Hva er da vitsen med å gå årevis på kapteinskole? Her blir det givakt enten de vil eller ikke.

Maine Cooner kan være litt ymse, den røde er fullstendig klar over utseende og autoritet. Sprader avgårde. Svartpus virker som han har borrelås istedet for pels og må ristes av hvis man er så uheldig å sette seg eller stå stille mer enn 10 sekunder....

Anonym sa...

For en flott pus, ja, bildet virket så sterk at visse her lurte på om vi kunne sjekke priser og rutetider på fly nordover. :D

Ellers er pyser unektelig flinke når det gjelder presangkjøp, det viser seg gang etter gang. :D

Anonym sa...

Uniformer kan være så mangt. Jeg har en kjenning (NEI, ikke ham jeg bor sammen med) som synes butikkjedeuniformer er det mest sexy på jord. Spesielt Kiwi sin. *himler med øynene*

fru Sandeggen sa...

Jeg antar at om du ikke får den sjokoladebrune kan du demonstrativt dra frem den gamle blå fjällräven??

potentilla sa...

Pys er hjertelig velkommen, hun bør imidlertid belage seg på endel interne stridigheter som uten forvarsel stadig bryter ut. Det gjelder vel store deler av planeten forøvrig også..

Fascinasjon for Kiwiuniformer må vel kvalifisere til en diagnose??

Den sjokoladebrune er i boks, og det er for mitt vedkommede første duntekstil. Den lekre blå passet aldri inn i min, på den tid, såkalt frikete stil. Det gikk i afghanerpels og bestefaderens avlagte undertrøyer, behørig batikkfarget :)

Hilsen fra landet sa...

Vil ønske deg en fin julehøytid! Skal innom og kikke mer på "saltvannshagen" din etterhvert :-)

Anonym sa...

Pys tror noku hun skal takle interne stridigheter, selv om det er noe som aldri oppstår her i vår tosomhet i sør... Og skulle det oppstå er det alltid den firbente som får viljen sin. :D

Mjaaaww, miaaauuu, miaau, miiiaaaaurererereae, miaau

Uff, det det var visstnok en oppfordring til artsfrendene som jeg ikke helt kan gå god for... Det gjaldt visstnok noe om hvordan alltid på viljen sin?

Anonym sa...

*få viljen sin skulle det være.

Linecas have sa...

Du ønsket deg noe og håpte at det kanskje kom sigende i år. Gemalen her i gården fikk beskjed at jeg ville ha microfoliant ( en peeling type) og noen andre alternativer. Men klarte han å huske det da ååå nei, "duu ringer fra butikken jeg hva var det det het det du ville ha sa du?.."

Sukk så mye for den overaskelsen..
Undertegnende har flyttet så mye nærmere havet at hun kan med et godt kjærringsleivspark hive enstein ned i fjæra forhåpentligvis uten å treffe forbipasserende tog. ( med dertil uniformerte menn) =))

God jul!

Unknown sa...

herliland så utrolig vittig!!! Håper du legger ut bilder av uniformen ja.
Gubben her har ikke så stilig uniform. Men Orange jobbebukse, skitten rød genser og rød caps, kan jo gi sine fantasier det og... av og til.