onsdag 22. oktober 2008

Ut å plante løk

Tilbake på hytta, strålende vær og - det blomstrer Kanariblomkarsen, de gule liksomluxorliljene (i krukke), roser og pellissene jeg skal kaste... De hvite krukkeliljene har svære knopper. Landinililjene og noen andre hvite som står i jorda har forsåvidt blomster, men pinglete er vel et dekkende ord Nå skal jeg få løkene i jorda i en faderlig fart, problemet er bonuspakken med tulipanløk. Hadde ikke bestilt tulipaner, men det syntes de tydeligvis jeg trengte.
Liljer i krukker er stadig en suksess, av de jordplantede er det bare Red Carpet som har vært fine i år. Liksomluxorene har nå stått ute i to år i samme krukka og er like fine....I den grad gult er fint.
Nå er det uansett slutt på moroa, liljene får bli i krukkene, men resten kastes. Må få samla sammen jordsekker og diverse rot og gjøre vinterklart.
Den hvite salgkrukkeklematisen blomstrer også i vei, men hvor skal den overvintre.. Kaukasuskragene har dessverre satt frø, dermed blir det evig luking igjen til sommeren. Alltid for sent ute med å kutte dem.
Plenen ble altså ikke sådd i år, men steinkanten har så langt holdt, ikke en tangklase i sikte. Kanskje dette går bra, da blir jeg

3 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Liljer i krukker - hmm kanskje jeg skal prøve å sette noen i potter nå i høst.
Hvordan overvintrer du de? Ute under tak?
Her på Sunnmøre regner det som regel hele vinteren, med barfrost og litt snø innimellom. Hvordan er vintrene hos deg?
PS Koser meg godt med de vitenskapelige forsøka du er med på.... hvordan i huleste kom du på å rote deg borti dette? Må bare le - lykke til forresten....

potentilla sa...

Ute under tak, ja. Vintrene her i havkanten er svært variable, men taket tar det verste regnet.
De vitenskapelige skriver brev til meg. Jeg er antakelig en av de få som sier ja, derav populariteten :)

Trude sa...

Så bra at du er kommet igag med å legge løk. Når du er ferdig kan du jo ta deg en tur over hit....jeg har også noen poser som skulle vært lagt for lenge siden,,,hehe.