lørdag 19. juni 2010

Streikeutblåsning, grrrr..

Tilbake i fjorden temmelig gåen etter de siste tre ukers viderverdigheter og selvfølgelig drittvær

Har de siste ukene hatt den tvilsomme fornøyelse av å være den rammede tredjepart i mye av denne beundringsverdige streikevilje folk oppviser og nå er grensa langt overskredet. Det har medført heftig utskjelling pr. telefon av impliserte parter....

Når jeg truer med å slite hauet av en innleid bakgårdstransportør i Oslo som for det første ikke aner hvor varene mine befinner seg (har brukt en og en halv uke på turen) og for det andre påstår han aldri har hørt om varene mine (har pakkseddel), blir det stille i andre enden. Hva sier du?? Sier sjefen i Freja Transport. Jeg sier jeg skal slite hauet av deg hvis du ikke spar opp varene mine pr.fluksens og i tillegg anmelder jeg deg for tyveri!
Det demrer for meg at hausliting kanskje ikke er en vanlig omgangsform blant dannede sørpå, men her har vi lang erfaring med det. Resultatet er at trusselen virker utmerket sør for Trondheim.
Varene kom dalende to timer etterpå og man kan jo lure på hvor de har vært...

Neste ut er Tollpost som vitterlig da er ferdigstreika, men har en terminal proppa med varer og nekter å kjøre etter kontortid.
Ny utskjelling av en stakkars bergensdame og varene dukker opp ledsaget av en smørblid sjåfør som er svært fornøyd med at man skjeller ut sjefene...

Nå har vi vekterstreik på gang og de må for all del bare streike. Problemet nå er kundene som raner minibankene i panikk og så kommer durende inn og slenger tusenlapper på disken til meg med et demonstrativt uttrykk i trynet.
Hvorfor gjør de det? Jeg ser jo at de har mindre sedler og kort i haugevis. Tror de det blir krig og sult? Det hjelper ikke med vekslepenger om så skulle skje og det komiske er at de ikke har krav på vekslepenger hvis jeg ikke har.
Akkurat den situasjonen håper jeg nesten oppstår....

Må bare innrømme at jeg blir provosert av svært unge nyutdannede som står med trassig fjes og prakker på meg streikeinfo. Har de ikke valgt yrket sitt selv? Hvis bioingeniørene tjener 120 000 mer enn sykepleierne så bli bioingeniør da.
Streikevåpenet har for lengst utspilt sin rolle og rammer helt andre enn intensjonen er. Det skaper lite sympati og man blir noe lei gjengangerne.

Såh. Litt lavere blodtrykk på morgenkvisten.

Nå skulle jeg vært ute og plantet, men det frister ikke, så dere som venter med lengsel (?) på bytteplanter fra meg må dessverre vente litt til. Bare å beklage, men det kommer, det kommer.
Skal heller skrubbe badegulvet som er nedsaltet etter vannmanglen. Sjøvannet har satt sine spor og her er nok å ta tak i.

8 kommentarer:

hajal. sa...

Akk, eg syns eg kjenner kor godt det gjere med ei skikkelig utblåsning i slike tilfeller..... ;)

hildeg sa...

Hehe, det hjelper ofte å si fra, ja. Enig i at streik i vårt land og i våre dager er temmelig latterlig i de fleste tilfeller.

Mokki sa...

Go girl! Syns jeg hører det ;)

Anonym sa...

... håper badegolvet ble rent ... ? :D

Linecas have sa...

Hehe. Ja det har satt sine spor denne streikerunden ja.
hehe virker sør for trondhjem ja. Ja det er noe med det der gitt. Vi kan jo å si i fra på en så jævla fin måte selv så vi blir neppe skvettlapp av å høre en illsint nordlænning(tromsing) på den andre siden av tråden nei.
Men man kan jo lure på hvor varene var da. Høres ut som bedriten vrangvile fra den fyrens side så jeg synes du ga han som fortjent jeg gitt.

fru Sandeggen sa...

Utfordring til deg hos meg, siden vi lever slike kule liv :)

Snuffeldyret sa...

Gudbedre å jeg ler av skribleriene. Som trønder har jeg også erfart at ord og vendinger passende i midtre og øverste del av landet IKKE passer her nede. Det avstedkommer nokså festlige reaksjoner avogtil..

Berit sa...

Skulle gjerne bivånet ansiktet til han du skulle slite hauet av, hihi!
Enda godt ikke synderen holdt til enda lenger sør. Har en venn i Kristiansand, og når han sier (unnskyld dialektforvrenging) "Æ kan ikkje seie at æ liga det" tar han VIRKELIG hardt i!