søndag 22. november 2009

Halv seier og nye problemer

Nok en fredelig hyttehelg, denne gangen ble frøene med, men ble de sådd? Nix...

Istedet har jeg montert nytt bord til kurvstolene mine og laga blomsterboklesekrok på loftet. Hvor lenge de bøkene blir der før de drasses ned igjen er en annen sak. Det er et forsøk på å holde litteraturen samlet istedet for dagens situsjon hvor man finner (eller helst ikke finner) blader og bøker overalt.

Så har jeg rolig og ytterst forsiktig starta på Det Store Prosjektet som er å få gjort noe med furuveggene og taket. Dette er et langsiktig prosjekt i og med at kapteinen er en ihuga motstander av å forandre på noe som helst. Soverommet ble hvitt i påsken da han var borte og det har han gradvis innfunnet seg med, men dette er noe annet, noe helt annet...
Mine tidligere små hint har blitt glatt avfeid med klar beskjed om at snekkeren kommer til å bli innkalt for å legge nytt panel. Artig.

Dermed må det andre metoder til. Interiørblader er gransket og plutselig dukka det optimale bildet opp. Et reklamebilde fra Jøtul hvor veggene var samme høvla stående bord som her og beisa i jernvitriolgrått. Usedvanlig pent.
Så - etter en bedre middag med dertilhørende vin i går kveld og hyggelig stemning i heimen dro jeg uten forvarsel og helt tilfeldig fram bildet. Svært relevant i og med at peisinnsatsprosjektet er på beddingen og kapteinen er meget opptatt av dette.
Nei har du sett, sa jeg, den ovnen var ikke dum, men se på veggen der. Samme som vi har og for en stilig farge....
Vedkommede bet på med snøre og søkke og hele pakka. Det var nesten så jeg hørte englekoret i bakgrunnen. Jaaa, men hva skal vi gjøre med taket....Og vi kommer til å trenge mer lys.....Hehe..
Jeg innbiller meg imidlertid ikke at slaget er vunnet med dette. Det blir nok flere runder, men innvendingen påpekte et problem. Taket må være lysere og her snakker vi om et stort tak i og med at alt er åpent.
For spesielt interesserte finnes bildet her http://www.jotul.com/no/wwwjotulno/ . Det er ovn F 474 og glem da ovnen, men se på veggen.

Nå graver modellpus seg gjennom vinduet, et øyeblikk....

Jeg ser at fargen er litt mørk, men det er gulna panel også. Dessuten er hele sjøsiden, med unntak av skiferpeisen bare vinduer. Kanskje jeg må ta noen bilder. Må rydde først...

13 kommentarer:

Villrose sa...

Hi-hi-hi. Nok et forbilledlig eksemel på gubbeluring - eller kapteinluring i ditt tilfelle.

Kreativ manipulering, som det heter på pent.

Britt Åse sa...

Jeg er full av beundring. Sånn lirking som det der er jeg helt håpløs til :lol:
Jo, pen vegg. Og gjerne bilder!

krepsemor sa...

Hmmmm. smart jente! Det er best å bruke litt god kvinnelist, skal en få noe gjort ;o) Jeg har samme problemstillingen her i huset, gubben min liker heller ikke forandring! Men noe er jo blitt gjort, stua gikk fra å være knallgrønn til lys, kjøkkenet fra mørk blå til lys! Deilig!
Den gråbeisede panelen var skikkelig stilig, håper du får det som du vil! Lykke til!

Anonym sa...

Hallo! Gir du timer i mannehvisking, eller? Jeg trenger det. ;)

Veggen var mørk, men lekker. Du har ikke sjekket om panelhvitt kan brukes under jernvitrol for å "lyse" den litt da? Vi har god er faring med produktet tripptrapp trehvitt, men da på ferskt treverk for å forebygge. (inneholder lysfilter.

RandiF sa...

Med list og lempe kan man felle en kjempe, er det ordtak som sier. Den strategien din der var genial, vil jeg si... :-D.

Taleia sa...

Utrolig smidig gjort! Imponert!

potentilla sa...

Hehe, etter noen år lærer man seg knepene. Dessuten hjelper det at min salige far var akkurat samme typen....
Et velfungerende triks er lett hinting om hva det nå enn måtte være og så holde kjeft. Resultatet er overraskende ofte at vedkommede plutselig lanserer ideen som sin, og da er jo alt helt greit. Så er man veldig overrasket og imponert og dett var dett.
Steinkanten "min" mot sjøen er et strålende eksempel på den taktikken.

Veggfargen på bildet så lysere ut i bladet og det er beis, ikke jernvitriol, som er brukt. Finnes sikkert lysere varianter. Jeg er ute etter sånn rekvedaktig gråfarge. Får ta meg en beisekspedisjon etter jul.

Mona sa...

Gubbeluring er en kunst! Elsker sånne vegger ved siden av 474, fikk i sin tid grått meg til slike på kjøkkenet, og innredningen brukte jeg myyye gubbeluring på å få til. Etterhvert ble det hjemmesnekrede vinduer med sprosser som dører - i cremefarget. Det ble drittlekkert men jeg lurte gubben til skilsmisse, og nå er jeg sammen med en snekker :D :D :D

fru Sandeggen sa...

Virkelig godt jobba. Gubbeluring er gøy :D

orchis sa...

Snedig! Bør nok lære meg litt kvinnelist for å få listet badet.
Når det gjelder bøker, tror jeg de er skapt for å drasses rundt. Hos meg ender mange som dolektyre. Bør kanskje bygge bokhylle der også?
Ha en finfin uke!

Sigrid sa...

Det finnes beis i den fargen, ja :-) Vannbasert panelbeis fra Jotun, som heter tørrgran eller tørrfuru eller noe sånt. Har brukt det på gubberommet/gjesterommet i uthuset.
Bra taktikk :-))))

Berit sa...

Meget snedig taktikkeri, legger meg flat. (Jeg går ut fra at kapteinen ikke leser blogger?)
Jeg er helt for koselesekrok forbeholdt hagelektyre. Så vet du i alle fall hvor du skal lete.

potentilla sa...

Kapteinen leser ikke blogger, nei. Pc er et arbeidsredskap!! Han om det.