onsdag 15. juli 2009

Maritim gartneriavdeling

Jeg lever og jobber i sommervarmen. Eneste jeg har å rapportere av en viss underholdningsverdi er visitten kapteinen utkommanderte meg på ombord i en splitterny hurtigbåt som var innom på vei fra verftet på Stord.
Kapteinen ombord var zhebigboss himself og han må man pleie for at den lokale offiseren skal nå sine hårete mål...
Og dermed kunne ikke jeg komme slengende i mine casual outfits. Kjole og hæler takk. Dermed sto jeg og blomstra på kaia og så ned (lavvann) på et dekk en meter under kaikanten uten landgang.
Akkurat. Med fullt av tilskuere på kaia.
Elegansen ble noenlunde bevart ved at en kjekkas ombord registrerte mitt lett desperate blikk og løftet sine armer. Jeg hoppet og takket min skaper for mikrostørrelsen.
Kaiklatring i høyhælte og kjole har jeg gjort før og det anbefales utført uten publikum.
Denne kjekkasen geleidet oss videre mens han hele tia befant seg mellom veggen (jada, skottet..) og meg. Nymalt, må vite..
Så søt.
Fru Bigboss viste meg elskverdigst rundt og da vi kom til bagasjerommet ramla haka ned. Hun hadde raida gartneriene på Stord. Grundig.
Det var stappa med planter i tre hylleetasjer, hihi. Omvisningen fikk en bråstopp og da letemannskapet fant oss var jeg like nedjordete som vanlig.
Det var en skipsomvisning etter min smak selv om jeg gikk glipp av maskinrommet. Svært beklagelig..
Kapteinen (nå styrmann) var imidlertid fornøyd med bondingen (!) og har for sin del raskt satt spor i sin midlertidige jobb. En matros hvisket meg i øret at de ikke var vant til trålerskippere i denne geskjeften. Han ville ikke utdype saken, men på gliset og tommelen opp skjønte jeg at det har vært episoder.
Skipperen nekter å uttale seg, men er selv iført matrosgliset...Endel greier er det antakelig best å være uvitende om - enn så lenge.

4 kommentarer:

fru Sandeggen sa...

Herlighet, du treffer virkelig de rette folkene :D
Synd med maskinrommet da!

Miamaria sa...

Hi hi hi hi. Jeg har aldri satt min fot ombord i noen av båtene gubben har vært på (og aldeles ikke i kjole og høye hæler!), men jeg har da heller aldri hørt at det har vært planter der heller. Mulig jeg burde sjekke nærmere...

Anonym sa...

hihihiiii, ser det for meg. Så flott med plantene da. Fikk du rappa noen stiklinger?

Anonym sa...

Kostelig! :D Kommenterte ikke Kapteinen/styrmannen kjekkasepisoden? Forøvrig - om du finner for mange av de gentelmennene kan du kodt sette noen av i en havn her sørpå.