onsdag 24. juni 2009

Potentilla gjør ting hun ikke kan

Hjemme og jobber, grrr.

I og med at kapteinen har funnet ut at han heller vil være på bøljan blå istedet for alt annet han har styrt med i mange år, sitter jeg med alt annet han har styrt med.
Det vil si at jeg for tiden (i tillegg til regnskap og min vanlige jobb) styrer i matlaging og serveringsbransjen. Og her er jeg definitivt feilplassert. Mat er ikke min greie og min generelle kjøkkenkunnskap er lik null.
Ikke desto mindre har jeg nå satt sammen en sommermeny og hvis ikke den funker blir det mindre morsomt.
Den praktiske matlagingen holder jeg meg unna, oppvasken er tryggere grunn..
Og neste torsdag er det tilbake i min vanlige jobb for fullt!

Damen som ringte fra Statistisk Sentralbyrå (skjemaveldeterroristene) og foretok en arbeidslivsundersøkelse (jeg var en av de heldige som skulle følges over mange år..) havna raskt i trøbbel. Jeg passa ikke inn i noen kategori og fikk klar forståelse av at sånn kunne det ikke være. Man skulle ha en, maks to arbeidsgivere og noenlunde fast arbeidstid. Med dette opplegget ødela jeg hele statistikken. Mitt forslag om å stryke meg fra hele greia var uaktuelt. Er man blant de heldige så er man det.
Dette lille intervjuet tok en time og hun håpet jeg hadde mer struktur på ting neste gang hun ringte..
Jeg hater Statistisk Sentralbyrå. Bare navnet har en deprimerende østeuropeisk klang.

Nå satser jeg på at jeg slipper unna på torsdag så jeg får gjort noe med beachprosjektet - og at det blir brukbart vær.

7 kommentarer:

Trine sa...

SSB har her hos meg i mange år vært omdøpt til Sadistisk Sentralbyrå ;-) Noe mer firkanta og byråkratisk tror jeg ikke det finnes i denne verden. Må være et helt eget folkeslag de som jobber der :-(

Unknown sa...

Næmmen fyyy da. Passer du ikke inn i statistikken??? Værste jeg har hørt. Skjønner ikke at du tør gå ut i hagen engang. Tenk hva folk sier.. ha-ha!!

potentilla sa...

Og på toppen av det hele får man bøter til evig tid hvis man ikke svarer...
Det er nok uansett tryggest for alle parter at jeg holder meg innendørs.

Mona sa...

Jeg var med i en transportundersøkelse for noen år siden. Hysterisk artig, de hadde (datamaskinen?) valgt ut en dato og sendt et intrikat spørreskjema, hvor mye du gikk, syklet, kjørte bil og kjørte tog den aktuelle dagen. De valgte 17. mai )))), det gikk ikke lange tiden før det kom ny dato. Og nytt skjema, og svarer man ikke havner man trolig i følge trusselen i samme fengsel som skattesnyterne og narkolangerne.

Berit sa...

Bank i bordet, det er noen år sia vi var utsatt for skrekkveldet til SSB. Det var den tida man ble oppsøkt, ikke oppringt. Grøss!
Tror faktisk det er enklere å gli ut av systemene deres om man ikke passer helt inn, så stå på du bare, med dine utidige arbeidsmønstre!

Nina i Paradiset sa...

Du vet å få sagt det ud!
Statistisk Sentralbyrå HAR faktisk noe østeuropeisk over seg....!!
;)
Lykke til med de Trond Moi-tendensene!

Anonym sa...

I og med at kapteinen har funnet ut at han heller vil være på bøljan blå istedet for alt annet han har styrt med i mange år, sitter jeg med alt annet han har styrt med.

Hmm... en sånn mannn har jeg også. Han er bra på nystart, men elendig på oppfølging av prosjekter.

Jeg har etterhvert utvilket en strategi for å unngå å bli belemret med slike oppgaver lenger enn nødvendig. I sær matlaging. Metoden går ut på å gjøre en skremmende dårlig innsats som medfører helst begge følgende punkter 1) uspiselig mat, 2) mye merarbeid. Selv har jeg hatt stor suksess med å helle ris i riskokeren uten å sette oppi kokeskåla (medøfrer halvtimes ristejobb for å få ut all risen inne i maskineriet) og ditto mel i brødbakemaskina. Du finner sikkert noen metoder som passer for deg... ;)

Dessverre tror jeg ikke taktikken fungerer ovenfor sadistisk sentralbyrå.