fredag 31. desember 2010

Advarsel: Kun for ekstremt katteinteresserte!

Nyttårsaften i kvalifisert drittvær på hytta. Og det synes jeg å erindre at jeg har rapportert ved opptil flere anledninger.
Kaffe, fyr på peisen og frokost hjelper på.
Apropos frokost, så har det nå oppstått en ny situasjon i kattematserveringsbransjen.
Oppdretteren rapporterte om yndlingsmat og nevnte kjøttdeig og kalkun mens hun stirret meg rett i hvitøyet.
Jawohl.
Disse rettene har igrunnen ikke stått på menyen verken til den ene eller andre her i huset, men her var det bare å marsjere til kjøttdeigavdelingen sammen med resten av småbarnsforeldrene.
Tunfisk har alltid vært favoritten her, men det hadde ikke den lille Anton fått. Oppdretteren godkjente imidlertid det....
Anton fikk tunfisk igår, til stor glede, men så dukket komplikasjonen opp i form av glupske Onkel som glefsa i seg alt og marsjerte avgårde. Ny taktikk: Onkel kastes ut og gourmetrestauranten åpner. Lille Anton koser seg verre mens Onkel hyler ute. Hyleren slippes inn og stuper over restene. Milde himmel...
Dagens frokostmeny er Hills knasende ferske tørrfor med kylling (compliments of the oppdretter) og som hvilerett serveres Gilde tartar, delikat rosa og nytint.
Til denne menyen har vi sprudlende bekkevann fra egen brønn, testet av Mattilsynet.

Dette kan ikke under noen omstendighet fortsette, men siden lille Anton foretrekker å tilbringe tiden under spisebordet fastklamra i en stol og jeg knapt nok ser ham, ser jeg meg nødt til å drive gourmetrestaurant på ubestemt tid.
Bildet under er tatt i går kveld da han plutselig gjorde en gjesteopptreden i sofaen hvor Onkel har sjefsplassen ved siden av gourmetkokken. Det gikk bra helt til han kom borti nærtakende Onkel som freste (fikk en kilevink) og forsvant.
Nå synes jeg det blir i overkant mye kattedill her, men han er jo så bitteliten og redd.....
6 kommentarer:

Kirsitns bakgårdshage sa...

Kan jeg anbefale fjærvippeterapi? Eventuelt mating med godsaker i skåler som står et passende stykke fra hverandre? Mener å huske at det tok et par uker før Bolla (dengang liten og søt) hadde satt seg i respekt hos de to andre rakkerene som da var to år gamle.

Randines hageblogg sa...

Godt nytt hageår til deg og pusene!

fru Sandeggen sa...

Veien til kattens hjerte går igjennom magen. Forsiktig tilnærming idet maten serveres fungerer som regel...
Enda godt at obs! har tilbud på kjøttdeig :P

hildeg sa...

Jeg er neppe ekstremt katteinteressert, men pusen her i huset har sine særegenheter. Hun spiser BARE tørrfor. Og KUN Friskis eller YAMS. (Eller er det JAMS).Er det tomt for tørrfor har vi forsøkt med tunfisk, leverpostei eller andre godsaker, men niks, det blir ikke rørt. Pusen sulter til tørrforet er på plass.
Hun drikker bare vann fra golvet i dusjen (urk....), vann i skålen ved siden av tørrforet blir ikke rørt. Katter er rare dyr...

Kristin Aurdal sa...

Store ører eller ikke, du har fått deg verdens søteste pus - og jeg er IKKE misunnelig :-)

Anonym sa...

Hmm... hva med å sette opp Anton-restaurant inne i en kasse med åpning mindre enn onkel-størrelse?

Her spiser begge - både hann hunn - vekselvis RC "young male" eller "young female". Uten at det ser ut til å plage noen.

Av godsaker så er hans favoritt seifilet, mens hun vil ha tørket kjøtt eller (grøss) sånn svensk kitty-stick. Ingen av dem er interessert i den annens godbit, heldigvis.

Lykke til med det nye året og de nye frustrasjonene. Måtte du bli rammet av en uhelbredelig skrivekløe... :D