torsdag 9. september 2010

Liljer eller frost og en morgentrøtt fotograf

Nå er det kappløp mellom frosten og liljeblomstring. Jeg heier på liljene og har tatt dem inn i natt for å gi dem en sjanse. Liljer her fønker best i krukker, de jeg planta ut i fjor er liksom ikke tilstede. Hva det nå kommer av. I krukker formerer de seg verre og overvintrer uten problemer så da fortsetter jeg med det.
Nok en supereffektiv hagedag, har skifta jord i et bed hvor frodigheten var noe tilbake å ønske som det heter. Det var ikke vanskelig å forstå da jeg begynte å grave. Noen hundre kg stein og lyngjord havna i sjøen. Planta Draglands Armeria maritima (morplantene de sendte) og Berits geranium pluss endel løk så reinen overlever neste vår.
Nå er jeg skikkelig i siget her og blir kun distrahert av en fotograf fra Stavanger som løper rundt iført spisse svarte lakksko, helsvart smalt antrekk og svart glattsleika frisyre. Han fotograferer "generelle bilder fra Nord-Norge" som skal brukes i noe slags satellittbasert turistguidegreie i busser og båter. Han er et syn for guder i havgapet. Måtte nedlegge veto mot fotodokumentasjon av min dumping av diverse i sjøen...
Problemet hans er at han aldri kommer seg til køys og planene om å fotografere morgenlyset går særdeles dårlig. Lite morgenlys klokka ett...
Så imorgen, mens den svartkledde fremdeles befinner seg i bysselallen, skal jeg beise flere pallekarmer og pønske ut drivhusarrangementet mitt. Det er altså pallekarmbasert og skal brukes til planteherding som er mitt evige problem. De ferdigkjøpte teltdrivhusene har jeg gitt opp, de holder ikke. Nå lager jeg selv. Det blir interessant.3 kommentarer:

Villrose sa...

Det nytes! Både over og under her...

Kirsitns bakgårdshage sa...

Hehe, ser det for meg! Og søt pus! :-D

Mariann sa...

Jeg heier også på liljene dine. Veldig flott den fylte under.

Det ligger vel i sakens natur at fotografer med lakksko ikke går tidlig til sengs. Han kunne vel like godt holdt seg våken og fått med morgenlyset før han gikk til køys. Men hva vet jeg, jeg har ikke greie på verken lakksko, fotografer eller generelle bilder fra Nord-Norge.