lørdag 5. september 2009

Huskeliste for 2010

Renoveringsbedet: Echinops ritro i midten, helictotrichon sempervirens 2, geranium sanguineum 2 (Max Frei?), kystkvitrose, heuchera, liljer, artemisia (flyttes fra endebed og pallekarm) og noe som blomstrer tidlig...primula....teste hemerocallis?
Grav opp orientvalmuene og plant inn stakkarene i pallekarmen.
Skift ut jordbærplanter
Finn noe med farge til fjæra (achillea?)
Flytt ger. Max Frei
Flytt lewisia Little peach
Trygle Alexia om å få av den blå geraniumen
Skal Alexia ha pellis? Den røde? Artemisia og...?
Så lychnis coronaria,hordeum jubatum.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Sålenge det ikke er Rangifer tarandus du har i midten av bedet går det nok greit. ;)

potentilla sa...

Du sier noe.. En liten tarandus kunne jo vært fin i rollen som hagegnom, men de har en tendens til å spre seg ;)
Vil du ha frø?

Anonym sa...

Byttes kun mot capreolus capreolus. Og du kan få MANGE. :D (Men kanskje manglende hardførhet ville holde den i sjakk hos deg...)

Alexia sa...

Hehe...Alces alces er iallefall hardfør nok, - ellers så har jeg Highland cattle rett ovenfor gjerdet her...Skal jeg sende dem til deg? Eller vent litt - tror portoen blir så dyr at de bør sikkert hentes. Alces alces har jeg ikke observert i år så den har jeg kanskje mistet...snufs...

Alexia sa...

Og ja - du kan få masse Geranium hos Alexia - ja, hun skal ha pellis, gjerne den du fikk av henne og kanskje den engelske hvis den overlever :)

potentilla sa...

Alces alces mangler jeg, kunne gjort seg som hekk. Bør absolutt settes på sålista.
Pellisønskene er notert.

Anonym sa...

Men hvem er mest halofil av rangifer tarandus, capreolus capreolus og alces alces da? ;)

Alexia sa...

Artemisia også seff - men tror vi venter til neste år med den...har litt plassproblemer her...;)

Alexia sa...

Ang. halofili - etter nærmere undersøkelser tror jeg alces alces er den nærmeste. Det står på Wikipedia at den trives i vann, riktignok for å holde unna insekter - og om det er saltvann det er snakk om se det er vel heller tvilsomt. Den spiser *herregud* masse vannplanter (kanskje den kan ete noe av tangen din???)...Spesiell planteetende plante det der...

potentilla sa...

Alcer alcer og capreolus capreolus mangler jeg i sortimentet så de kan jeg ikke uttale meg om, men det har jo tidligere vist seg at u-halofile sorter kan omvendes.
Rangifer tarandus er svært tilpasningsdyktig og sprer seg på ettervinteren fra høyfjellet til jordbærlandet mitt hvor de problemfritt slår rot. Utpå våren foretrekker de en samplanting med lewisia og sedum Xenox. De graver seg selv ned - meget praktisk. Sommersesongen er den mest interessante når de forlater lewisiaene og sprer seg uti sjøen. Dette fenomen skyldes insektpollineringen og forårsaker endel nervesammenbrudd hos hageeieren som plutselig og uten forvarsel befinner seg midt i migrasjonen.

Nina i Paradiset sa...

:)
Dette er bare en hobby, og jeg skal jobbe litt utenom i tillegg, men jeg har neste 15 000 i måneden bare i barnebidrag +++ så jeg overlever nok! ;)
Har spart opp endel penger til å starte med, og låner litt.
Grøsser med tanke på regnskap da....!
Beliggenheten til Christina (Låvebutikken) er mye verre enn min, og hun skal bygge på nå! Men jeg er svært skeptisk til den biten da. Går det ikke, får jeg okkuppere ett av lokalene til eiendomsselskapet vårt! ;)
Har du ikke MSN du??

Alexia sa...

Ja, da har også alces alces problemer med pollineringen likeså rangifer tarandus. Merkelig at de klarer å formere seg slik de holder på. Nå har det seg jo også slik at alces alces er en meget ettertraktet sort - spesielt på høsten og det er nok endel av de som avgår med døden, så hardførheten er vel ganske usikker - dog kan de oppbevares meget kaldt - noe som jo absolutt er en fordel når det gjelder zoneknekking. Har også hørt at de trives med sopp og bær som jo absolutt er en fordel på yttersia.

Anonym sa...

Siden det er lenge siden vi har hørt noe fra deg ligger det en utfordring til deg inne hos meg. ;)