tirsdag 27. januar 2009

Bilde nr.seks og kjolenyttPå oppfordring fra Sigrid, bilde nr. 6. Tilfeldigvis litt hagete, men noen år gammelt. Svartpus har besøk i hagen....
Han elsker firbente barn, de tobente er en litt annen historie!

Ennå alt for mye å gjøre, men neste uke roer det seg. Skal prøve å få sådd litt i kveld, iallefall Phormiumen (må bevise at jeg har tålmodighet..) og Thalictrumen. Ja, Pusepilde, jeg fant posen igjen, hihi. Har rota bort de frøene 3 ganger...(ja, Alexia, vi snakker om dine frø).

Kapteinen reiser fredag og lørdag er det årsfest på senteret med vorspiel hos meg. Ikke hele senteret hos meg, altså, men sånn cirka 10 tøtter. Nå er det noen år siden jeg har gidda (!) å delta i disse evenementene, så kjoleavdelingen har vansmektet i en sekk på loftet. Igår kveld var det fram med dem og testprøving - milde himmel...Grunnet en proff sømvenninne og en del handleturer i stoffbutikker på Grønland har jeg diverse. I tidligere tider var det julebordkonkurranse om den mest oppsiktsvekkende kjolen og vi vant som regel....Grunnspørsmålet hun alltid kom med var hvilken puppestørrelse jeg ønsket for anledningen og så ble mer eller mindre fyll sydd inn. Kapteinen sa herregud fem ganger under prøvingen.... En dobbel herregud til den lyseblå åletrange plastkjolen med rygg bestående av kun snøring som omtrent møter splitten. Han syntes jeg skulle ta den for å sette meg i respekt en gang for alle. Tror jeg står over den slags respekt. En svart nettingkjole med røde og oransje fløyelsflammer var heller ikke borte.
Og dette gikk vi i.....
Det gikk imidlertid bra helt til hun kreerte en sak, heldigvis til seg selv, helt uten rygg med fiskesnører som holdt fronten oppe. Trenger vel ikke å si at snøret løsnet og katastrofen var et faktum. Hun vant det året.

Så kom nabofruen opp med en fantastisk kjole fra 1970.
Livstykket er gjennomsiktig, skjørtet i ferskenfarget silke med chiffon over og sort silkebånd med sløyfe i livet - et klenodium. Den er for trang oventil som det heter og jeg gidder ikke å dra fram symaskinen....Har avtalt å arve den når hun er klar til å gi den fra seg. Den kosta 500,- i 1970 og har nesten havna på Fretex.
Modellkjole, som det het i de dager.
Tror jeg går for noe litt mer dempet denne gangen, ikke akkurat perlegrå drakt, men uten fløyelsflammer og snøring..

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nusselig bilde da. Onkelpus er flott og det var omgivelsene også. Og Kattunger er ALLTID søte - selv vår som så ut som noen hadde tredd ei gran opp rompa på ham.

Mokki sa...

LOL... jeg syns jeg ser for meg den kjoleprøvingen! Ler så høyt at kontornaboen kom inn og lurte på hva som foregikk...

Berit sa...

LOL.. :D
Jeg har heldigvis dør på kontoret, Mokki, og vett til å stenge den når påkrevd. Som f. eks. ved oppdateringer fra Potentilla.

potentilla sa...

Prøver å visualisere gran i rompa, men lykkes ikke helt ;)

Med mitt kjoleutvalg er alltid prøving en interessant øvelse. De var svært populære hos noen guddøtre for noen år siden, med pålagt kurs i bruk av stiletter. Nå har de vokst fra kjolene til stor fortvilelse...

Trude sa...

hehehe,,,,,så bra at du e kommet SÅ langt da- at du har prøvd kjoler til anledningen... Æ har bare TENKT at æ må finne nåkka å ha på mæ,men skapet mitt inneholder kun 3-tre kjoler...og ingen er særlig aktuell. Så du e godt i rute,bedre enn mæ.

Men det må vel dukke opp noe. Vi sees;-))