torsdag 9. juli 2009

Bebrillet


Og her er resultatet av optikerbesøket. Riktig så smekre og, som det raskt viste seg, riktig så unødvendige.
Jeg er drittsur.
Under testprøvingen kom de med en brosjyre med ørliten tekst som jeg selvfølgelig leste problemfritt med brillene. Da dette skulle testes ut på jobb var ikke forskjellen i nærheten. Jeg klarer meg utmerket uten disse grisedyre greiene, men hr. optiker var fast bestemt på at jeg trengte lesebriller. Og man tror jo på ekspertisen. Grrrrr!!!
De får ligge og slenge i en eller annen skuff til jeg havner i rullatorgjengen.
Den egentlige grunnen til det fatale optikerbesøket, disse flytende cellerestene inni øyet som irriterer meg vil ikke brillene hjelpe på i det hele tatt viser det seg. Da jeg bestilte timen mente damen at de ble flere hvis jeg anstrengte øynene -altså lesebriller. Optiker nr. 2 som jeg konsulterte idag mente at briller ikke hadde noen betydning for disse greiene. De var der uansett.
Men - jeg skal innrømme at jeg leser bedre med boka 10cm fra øynene. Det kan jo komme til nytte en dag. Hvis armene krymper f.eks.
For å roe temperamentet har jeg planta en Lonicera periclymenum i potte på verandaen og hengt opp en sånn søt rosa Million Bells. Midt under denne aktiviteten i strålende sol registrerer jeg at det begynner å regne kvist og kvas nedover hodet på meg. En nærmere undersøkelse avslører nye beboere bak pipa - en heller ilter måkemamma som ikke satte pris på mine aktiviteter. Hun sparka reirmateriale (salongen?) nedover taket og prøvde å stirre meg i senk.
Lager hun mer bråk henter jeg buskapen.

4 kommentarer:

Trude sa...

Sånn ska jo bare ikkje gå AN!!!! men æ kan forestille mæ at det her kan ha skjedd på en viss optikerforretning på et visst kjøpesenter i Tromsdalen:-( MEN nu vet jo ikke æ om det e dær du har vært... Uansett så kan jo brilla være kjekt å ha, å æ vet jo at du like å pynte dæ med sånnt inimellom.Men 'æ erindre at det va blinkelys på de som satt på nesten da..hihi

Miamaria sa...

Nei i alle dager, det der er jo på trynet. Jeg har også vært hos optiker for en måneds tid siden... Ikke lesebriller da, men det gikk da nedover helt tydelig. Min prøvde imidlertid å trøste meg da jeg utbrøt "hæ, jeg holder jo på å bli blind!" da ha kom med resultatet - han påsto bestemt at synet er på det mest stabile i 30-årene så nå blir det liksom ikke verre på en stund. Vi får se. Jeg tror nå ikke helt på det. Men nye briller må jeg visst ha jeg også.

Høh. Svinedyrt ja. Og så hadde han puttet på skjev hornhinne også, for da blir det ekstra dyrt!

Kanskje man skal bli optiker, de må da tjene masse penger så dyrt som det er med briller?

potentilla sa...

Neida, dette var i Main Street, langt sør..
Hadde glemt blinkebrillene, jeg har altså betalt i dyre dommer for briller uten blink....Lurt, jeg er lurt.
Vi får helt klart omskolere oss, det var kø der, uten salg av noe slag.
Hvor befinner brillehøyskolen seg??

TurboLotte sa...

Ja der fant du jo en bruk for brillene. Ta de på og stirr måkemor i senk tilbake.